Hoi !

Ik ben Erna en samen met mijn vrouw Maaike hebben we in 2016 de boerderij gekocht. In 2018 hebben we deze omgedoopt tot De Natte Neuzen Hoeve. Ik ben geen trainer of hondenspecialist, maar wel gek op honden natuurlijk (en in de afgelopen 12 jaar wel veel bijgeleerd over honden 😉 ) .

Mijn taken binnen de organisatie zijn vnl achter de schermen en in de opvang.  Tijdens activiteiten zorg ik dat alles prima voor elkaar is en glad verloopt en eenmaal thuis van mijn werk is het heerlijk om even het versleten goed aan te trekken en met de honden te ravotten. Dit doe ik naast mijn full-time baan als Logistiek Manager.

Tot ziens!

 

Erna Akse

eigenaar / coördinator / backoffice

Maaike Aanraad

eigenaar / trainer / gedragsspecialist

Kynologisch Gedragstherapeut

 

Mijn naam is Maaike en samen met Erna eigenaar van De Natte Neuzen Hoeve. Mijn roots liggen in de grafische wereld, maar mijn hart heeft altijd bij de dieren gelegen. Van 2004 tot 2014 heb ik een vormgeving- & webdesign bureautje gehad, maar in 2009 hakte ik al de knoop door mijn hart te gaan volgen.

Reden: Ik had een lastige hond genaamd Ms. Jingles. Tenminste: ik vond haar lastig en wat ik ook deed, niets leek te helpen. Mijn basis in hondentraining was nog van het corrigeren en afdwingen, maar dat werkt niet bij een poolhond* (in dit geval Malamute met een beetje herder). Zij veranderde niet dus moest ik op zoek naar andere methodes.

Ik schoof aan bij module 3 van de opleiding Kynologisch Gedragstherapie aan de Martin Gaus Academie… die lesweek veranderde letterlijk mijn leven, mijn kijk op trainen en mijn kijk op het leven met honden. Ms. Jingles was helemaal geen lastige hond maar er was geen wederzijds respect > en dat begon bij mij.  Ik was om, draaide 180° met mijn benadering van ‘die lastpak’ en binnen een maand had ik al een heel andere band met die fantastische hond.

Ik heb daarna(ast) ook heel veel geleerd van fantastische collega’s. Nieuwe inzichten, andere leermethoden en die oude wijze achter me latend, leef ik nu in harmonie met mijn honden. Heldere respectvolle communicatie, hun eigenheid respecterend en met een grote dosis humor hun grappen en grollen aanschouwend. Maar met duidelijke begrenzing > ja = ja en nee = nee. Ook mijn honden mogen heel vaak nee zeggen, maar ik heb het laatste woord als het er op aan komt 😉

Mijn kracht ligt in mijn rust en ik hoor vaak dat ik die rust heel sterk overbreng op mensen die problemen ervaren met hun hond. Daarnaast is mijn communicatie naar de hond vaak heel helder, geen stemverheffing en bijna alles is een vraag, met een beleefd ‘dankjewel’ als er positief op wordt gereageerd 😉

Hoi! Ik ben Marit van der Wulp en ik woon samen met mijn man Martijn en 2 honden Sjefke (Welsh Springer Spaniel) en Clifford (Cesky Fousek) in een kleine keuterboederij in Geeuwenbrug, met heerlijk veel ruimte en natuur om ons heen.

Opgegroeid met honden was het voor mij heel helder; een huis is geen thuis zonder hond. Maar zelf een hond opvoeden bleek toch even wat anders te zijn… En zo kwam het dat ik begon met de opleiding tot Kynologisch instructeur en ben ik nu gedragsspecialist en verzorg ik puppycursussen en spanieltraining. Tekenend voor wie ik ben: het begint met een boek, dan komt er een cursus of opleiding en wil ik alles weten en leren.

Tijdens de opleiding tot kynologisch instructeur voelde ik dat het anders kon. Wat precies wist ik niet, maar ik merkte ook thuis met Sjefke dat er “iets” anders nodig was. En toen kwam ik bij een lezing terecht van Geert de Bolster over De Connectiemethode en dit sloeg in als een bom. Nog voor het einde stuurde ik een bericht naar het thuisfront: “Bij hem wil ik in opleiding, dit is het!” Dit was het begin van een nieuw avontuur en een hele andere band met onze honden. In 2018 mocht ik mijn certificaat “Specialist Hondenopvoeding” en diploma “Gedragsbegeleider volgens de connectiemethode” in ontvangst nemen.

In mijn werk met honden staan Veiligheid, Vertrouwen en Vreugde centraal. Een relatie tussen mens en hond met wederzijds respect, begrip en eigenheid. Het zoeken en begrijpen van de oorzaak van het gedrag en vanuit daar werken naar een oplossing is altijd mijn streven. Mijn specialisme en passie ligt bij de ontwikkeling van pups, pubers en jonge honden, met de visie het voorkomen van probleemgedrag op latere leeftijd. Met veel plezier, een flinke dosis humor en doorzettingsvermogen hoop ik alle begeleiders en honden een stevige basis mee te geven.

Naast mijn “hondenbaan” heb ik een praktijk voor rouw- & verliesbegeleiding, waar vanuit ik mensen begeleid in het verweven van rouw en verlies in het leven.

Marit van der Wulp

Puppyjuf / gedragsspecialist

Gerda Everts

Trainer / Herderspecialist
Kynologisch Instructeur (RvB)

Ik ben Gerda en woon samen met mijn man op het platteland in Zuidwolde. Samen met onze 4

Duitse Herders genieten we enorm van het buitenleven. Onze herders, één teef en drie (ongecastreerde) reuen, vormen een roedel en zijn onderdeel van ons “gezin”. Kom je onaangekondigd bij ons thuis langs dan tref je ze waarschijnlijk alle vier op de bank 🙂

Onze Duitse Herders zijn echte werkhonden met stuk voor stuk hun eigen karakter. Maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben heel veel energie! Het is daarom extra van belang dat ze duidelijke regels kennen in huis. Dat creëert rust en veiligheid voor iedere hond, en daarmee stabiliteit in de roedel.

Sinds 2014 zijn wij actief in de hondensport IGP (Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung). IGP bestaat uit speuren, appèl en verdedigingswerk/pakwerk. Deze sport past perfect bij mij omdat:

  • Ik lekker in de buitenlucht kan trainen
  • De honden hun energie kwijt kunnen
  • De honden door de appèl oefeningen (bewust of onbewust) gehoorzamer zijn in huis

MAAR BOVENAL:

  • Omdat IK leer hoe een hond leert en communiceert

 Dat laatste punt is wat mij betreft de sleutel tot geluk en wederzijds respect tussen hond en baas. In de cursus Gehoorzame Hond deel ik met veel passie en plezier mijn opgedane kennis over hoe honden leren en communiceren. Naast een klein deel theorie gaan we aan de slag met appèl oefeningen die jou handvatten geven in de opvoeding van jouw hond.

NB: In februari 2020 ben ik door de Raad van Beheer officieel erkent als Kynologisch Instructeur. Om deze erkenning te behouden volg ik jaarlijks diverse seminars en cursussen. 

Mijn naam is inga, ik ben 21 jaar en woon samen met mijn ouders en onze 2 honden in Balkbrug.
Wij hebben een Zwitserse Witte Herder, Djiz, van 5 jaar en in 2018 heb ik mijn eerste hond geadopteerd, Buddy, een Labrador Retriever van toen 1 jaar.

Vanaf kleins af aan ben ik opgegroeid met honden, door al deze verschillende honden is mijn passie en liefde voor het werken met honden ontstaan. Tijdens mijn opleiding in de zorg kwam ik erachter hoe graag ik met honden wil werken, daarom heb ik in 2019 het roer helemaal omgegooid. Ik ben de opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan volgen bij de Martin Gaus Academie en ik 2020 heb ik mijn diploma hiervoor gehaald.

Ook ben ik in 2020 gestart met de opleiding tot Prins Health Coach voor hond en kat bij Edupet Education.
Verder start ik in het najaar van 2021 met de opleiding tot Kynologisch Masseur Basis.
Voor de rest staan er nog meer leuke workshops en cursussen in de planning die ik graag zou willen gaan volgen.

Ik ben iemand die erg rustig en geduldig is, maar ook doorzet als iets moeilijker gaat. Deze eigenschappen probeer ik ook tijdens de lessen in te zetten om honden en baasjes verder te helpen als het even niet wil lukken.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten bij de Natte Neuzen Hoeve!

Inga Seine

Trainer / Hondenmasseur i.o.