Logeren in een luxe hondenhotel

Ook jouw hond heeft recht op een leuke vakantie!

TIJDELIJKE KLANTEN-STOP HONDENHOTEL i.v.m. VERBOUWING

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR ONZE GASTEN!
WIJ GAAN VERBOUWEN!

Het voorhuis, ons woonhuis, gaat volledig op zijn kop. Wij gaan met onze 2 woefers en 2 mauwers in de logeerkamer bivakkeren. De ruimte wordt – ook voor ons – erg beperkt en hierdoor kunnen wij voor de rest van dit jaar slechts 2 gasten tegelijk ontvangen.

Wij zitten voor het hoogzeizoen in principe al helemaal vol – want dat gaat dan best vlot 😉
Voor dit jaar (2021) nemen we dan ook geen nieuwe klanten meer aan… vaste kanten weten ons te bereiken!

Een LUXE HONDENHOTEL is maatwerk!

Elke hond heeft zijn eigen karakter en specifieke wensen en vooral behoeften; die kunnen wij goed inschatten en ons of de situatie er op aanpassen. Dat is ons sterkste punt. Het is bij ons geen kwestie van “gooi ze maar bij elkaar en ze zoeken het samen maar uit”.

Een HondenHotel klinkt chique!

En vanuit de belevingswereld van jouw hond is het hier ook een HondenWalhalla!

Doordat de dagelijkse leiding onder Maaike’s bewind valt, staat het welzijn van elke hond voorop! Zij is Hondengedragstherapeute van beroep en kan goed inschatten hoe de sfeer is binnen een groep en indien nodig, hoe te handelen. Zelden is er een conflict en de opstootjes die er zijn gaan vaak over ‘dingen’ die dan vervolgens worden opgeborgen. Als honden onderling beter niet met elkaar gaan, wordt er gedegen management toepast, zonder dat er één hond apart gezet wordt.

De accommodatie, de aandacht 1-op-1, gezonde voeding (indien je daar voor kiest), gezonde snacks, we zien er op toe dat het onderling altijd leuk is, er lekker gespeeld, maar ook voldoende gerust kan worden (honden moeten normaliter 16 tot 18u per dag slapen!). Die filosofie en werkwijze maakt dit hondenhotel anders dan veel andere. Intensiever dan simpelweg een aantal honden in de wei, maar wel met dag in dag uit een blije hond. Ons hondenhotel is kleinschalig (maximaal 4 gasten) in ons eigen huis (geen hokken / kennels dus), wat direct de “maar” geeft dat jouw hond dus met onze eigen honden een klik moet hebben. Vandaar dat – mocht het je iets lijken – er eerst een kennismaking zal moeten plaatsvinden!

Een klik is mooi, maar vindt jouw hond het wel leuk bij ons?

Ondanks al onze goede bedoelingen, zijn sommige honden echt niet op hun plek bij ons. Ze zijn niet gewend aan en/of kunnen niet leven met meerdere honden en krijgen heimwee. Indien er een klik is bij de kennismaking, zal er eerst een proef dag + nacht moeten plaatsvinden, zodat zowel u als ook wij kunnen proeven of er een match is. Als uw hond de hele dag naar u zoekt, geen aansluiting vindt bij de anderen, gaat gillen als we uit beeld zijn… wie doen we er dan een plezier mee?

Wat mag je van ons verwachten?

 • Kleinschalig pension > max 4 logé’s (overlap van een paar dagen kan voorkomen)
 • Kennis en kunde op het gebied van hondenwelzijn
 • Indien nodig (hond met heimwee) nemen we deze lekker 1 op 1 mee of gaan er apart een leuk spel mee spelen
 • We sturen, indien gewenst, leuke foto’s en filmpjes via WhatsApp
 • Geen stress, enkel lol
 • Gezonde snacks (af en toe een snackje of een knaagje – indien toegestaan uiteraard)
 • Top kwaliteit voeding (indien je daar voor kiest)
 • En altijd het welzijn van elk individu voorop!

 

Hoe gaat het kort gezegd in zijn werk?

Stap 1:
Afspraak voor kennismaking en bij een klik (aansluitend) een proefdag + nacht (€50 p.h.p.d.)

Zo kunnen we allebei beoordelen of het voor alle partijen leuk is. Dit hebben we ingevoerd na een paar logé’s die niet konden aarden in een groep honden. Zij hadden zo’n enorme heimwee naar de baas en dan gaat het ten koste van het welzijn van de groep… die reageren hier ook op en ondervinden er stress van.

Stap 2:
Als dat verder zonder problemen verloopt dan kan de geplande vakantie ook doorgaan.

Mocht er van onze kant twijfel zijn (hond kan moeilijk aarden) kunnen we nog een paar proefdagen doen om te laten wennen, want een hond die nooit uit logeren gaat heeft er soms echt last, van niet bij het gezin te zijn.

Stap 3:
Als alles helemaal oké voelt voor beide partijen, leggen we de vakantie / het verblijf vast en wordt de aanbetaling gedaan (50% vooruit)

Annuleren kan kosteloos tot maximaal 30 dagen tevoren – u krijgt de borgsom per ommegaande terug gestort; tussen 30 en 15 dagen behouden wij de borgsom, bij 15 dagen of minder zal het restant bedrag in rekening worden gebracht. Bij de zomervakantie (juli & augustus – week 28 t/m week 35) geldt maximaal 60 dagen van te voren, tussen 60 en 30 dagen wordt de helft van de gereserveerde termijn in rekening gebracht, bij 30 dagen of minder is het volledige bedrag in rekening worden gebracht.
Uiteraard zijn er gevallen waarbij we afwijken van bovenstaande, maar die beslissing maken wij in overleg.

Belangrijke informatie

 • De kosten zijn €22,50 euro per hond per dag. Hoogseizoen (juli & augustus) €25,00 p.h.p.d. (Vanaf 5 dagen wordt de eerste dag – dag van brengen – niet meegerekend)
  Voor pups tot 6 mnd. komt een toeslag van 35%.
 • Verplichte proefdag + nacht €50,- voor nieuwe aanmeldingen, om te zien of uw hond het wel naar zijn / haar zin heeft (in overleg – misschien wanneer u een dagje weg wilt?)
 • Ong. 5 dagen van tevoren ontvlooien met Stronghold of Bravecto is een uitdrukkelijke wens. We controleren altijd op de aanwezigheid van vlooien en bij het vinden van vlooien(resten) zal er Stronghold worden toegediend; dit wordt aan de eigenaar doorberekend.
 • Gevaccineerd of getiterd (middels onderzoek aangetoond dat er voldoende antistoffen in het lichaam zijn) Entingenboekje dus meebrengen!
 • Kennelhoest is geen verplichting, omdat ze hier niet de hele dag (mogen) blaffen. Te veel opwinding is nooit goed, dus daar zijn we strikt in… kom dan maar lekker even binnen liggen.
 • Eigen eten meebrengen (zie ook EXTRA OPTIES voor alternatieven).
 • Een eigen kleedje meenemen is vaak wel fijn; manden hebben we voldoende.
 • Brengen en halen > ALTIJD in overleg (daags) tevoren even een tijdstip overleggen via SMS of whatsapp
 • Pups mogen uiteraard komen, maar bedenk dat de ontwikkeling van een pup razendsnel gaat en je een hoop kunt missen. Ook in de binding zal er een mindere periode kunnen zijn.
 • Oudere honden ook geen enkel probleem
 • Niet gecastreerde (intacte) reuen zijn ook welkom
 • Loopse teven nemen wij niet op, let dus op haar cyclus als je boekt! Wij zijn in geen geval aansprakelijk voor ‘oepsjes’!
 • Halen en brengen (altijd even een tijdstip afstemmen):
  maandag t/m zaterdag 07:00 – 09.00u || 16:00 – 19:00u
  Zondag tussen 13:00 en 17:00u

Wil jij jouw hond bij ons laten logeren?

Maak dan snel en afspraak voor een kennismaking!

Bel: 0522-443078

maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 18.00u

Adresgegevens

Oosteinde 46
7961NG Ruinerwold

Bel ons

(+31) 0522-440512
(+31) 0522-443078

Bereikbaar

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 en 19.00u
B.g.g. graag voicemail met naam & telefoonnummer

LOCATIE ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND, OF WANNEER U AAN EEN CURSUS, WORKSHOP, CLINIC, E.D. DEELNEEMT.