Hoi !

Ik ben Erna en samen met mijn vrouw Maaike hebben we in 2016 de boerderij gekocht. In 2018 hebben we deze omgedoopt tot De Natte Neuzen Hoeve. Ik ben geen trainer of hondenspecialist, maar wel gek op honden natuurlijk (en in de afgelopen 12 jaar wel veel bijgeleerd over honden 😉 ) .

Mijn taken binnen de organisatie zijn vnl achter de schermen en in de opvang.  Tijdens activiteiten zorg ik dat alles prima voor elkaar is en glad verloopt en eenmaal thuis van mijn werk is het heerlijk om even het versleten goed aan te trekken en met de honden te ravotten. Dit doe ik naast mijn full-time baan als Logistiek Manager.

Tot ziens!

 

Erna Akse

eigenaar / coördinator / backoffice

Maaike Aanraad

eigenaar / privé trainer / gedragsspecialist

Kynologisch Gedragstherapeut bij Door Honden Verbonden

  • Probleemgedrag bij honden
  • Socialiseren kun je leren

Mijn naam is Maaike en samen met Erna eigenaar van De Natte Neuzen Hoeve. Mijn roots liggen in de grafische wereld, maar mijn hart heeft altijd bij de dieren gelegen. Van 2004 tot 2014 heb ik een vormgeving- & webdesign bureautje gehad, maar in 2009 hakte ik al de knoop door mijn hart te gaan volgen.

Reden: Ik had een lastige hond genaamd Ms. Jingles. Tenminste: ik vond haar lastig en wat ik ook deed, niets leek te helpen. Mijn basis in hondentraining was nog van het corrigeren en afdwingen, maar dat werkt niet bij een poolhond* (in dit geval Malamute met een beetje herder). Zij veranderde niet dus moest ik op zoek naar andere methodes.

Ik schoof aan bij module 3 van de opleiding Kynologisch Gedragstherapie aan de Martin Gaus Academie… die lesweek veranderde letterlijk mijn leven, mijn kijk op trainen en mijn kijk op het leven met honden. Ms. Jingles was helemaal geen lastige hond maar er was geen wederzijds respect > en dat begon bij mij.  Ik was om, draaide 180° met mijn benadering van ‘die lastpak’ en binnen een maand had ik al een heel andere band met die fantastische hond.

Ik heb daarna(ast) ook heel veel geleerd van fantastische collega’s. Nieuwe inzichten, andere leermethoden en die oude wijze achter me latend, leef ik nu in harmonie met mijn honden. Heldere respectvolle communicatie, hun eigenheid respecterend en met een grote dosis humor hun grappen en grollen aanschouwend. Maar met duidelijke begrenzing > ja = ja en nee = nee. Ook mijn honden mogen heel vaak nee zeggen, maar ik heb het laatste woord als het er op aan komt 😉

Mijn kracht ligt in mijn rust en ik hoor vaak dat ik die rust heel sterk overbreng op mensen die problemen ervaren met hun hond. Daarnaast is mijn communicatie naar de hond vaak heel helder, geen stemverheffing en bijna alles is een vraag, met een beleefd ‘dankjewel’ als er positief op wordt gereageerd 😉

Ik ben Sylvia de Haan. Ik woon in Steenwijk met mijn man en twee dochters en hond Senna. Senna is een border collie kruising op leeftijd. Honden en mensen zijn altijd mijn passie geweest en na een aantal jaren hobby-matig les te hebben gegeven heb ik in 2020 de stap gezet om er echt mijn werk van te maken.

Vanuit mijn horeca achtergrond heb ik veel mensenkennis opgedaan. Als kynologisch instructeur ervaar ik dat als een zeer goede basis. Want ik werk samen met mensen. Die mensen werken samen met honden. 😊

Elke eigenaar is anders, elke hond is anders en ze hebben allemaal een eigen omgeving. Deze driehoek maakt iedere mens-hond combinatie een unieke. En dat is juist het mooie. Kijken, kijken en nog eens kijken. Wat werkt voor die persoon, wat voor zijn hond?  En wat niet? Wat geeft de hond aan? Wat geeft de persoon aan? Is het bewust?

Aan de hand van oefeningen, nuttige en grappige, gaan we de band tussen mens en hond steviger maken. De hond zit misschien in de puberteit. Wat gebeurt er? Hoe gaan we daarmee om?

Met een flinke dosis humor en gezelligheid gaan we fijn aan de slag. Immers, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. 

Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten bij de Natte Neuzen Hoeve!

Sylvia de Haan

Kynologisch Instructeur

  • Puppycursus
  • Jonge Hondencursus
  • Spelend Sporten

Tamar Wibier &
Annemieke Westerink

Detectie / Speuren

  • Detectielessen

 

Tamar Wibier

Ik ben Tamar Wibier en woonachtig in Dedemsvaart.

Ik werk voor 32 uur bij een bedrijf in Hoogeveen en daarnaast eigenaar van The Nose Knows detectie en mantrailing. Buiten detectie houden we ons ook bezig met mantrailing. Ik vertoef mijn hele leven al tussen de honden. Mede dankzij mijn ouders die Hollandse herders in alle 3 de variëteiten  en veel hebben geshowd en gesport met deze honden. Zelf heb ik ook honden geshowd, was zeer actief in de agility als loper en keurmeester en ben actief geweest in andere sporten zoals rally-o, dogdance, GG, zweetwerk. Op dit moment lopen er nog 3 Hollanders rond, die als hobby mantrailing, detectie en schapenhoeden hebben.

In 2015 ben ik via een workshop in contact gekomen met detectie. Ik was direct enthousiast en heb bij de SIFD de opleiding gedaan voor zoekhondeninstructeur, en een gedeelte bij Tinley. Uiteraard houden we de bijscholing bij dmv lezingen en seminars bij verschillende organisaties en trainers.

Dit jaar is dogsports.nl opgericht en voor detectie is oa mij gevraagd dit op te zetten. Inmiddels is dit draaiende en ben ik keurmeester voor dit onderdeel. Er worden via dogsports.nl examens en proeven georganiseerd op de meest mooie locaties.

Er is dus een mogelijkheid om hier voor te trainen bij TNK.

Wil je alvast een indruk krijgen van wat we doen, we zijn te vinden op Facebook onder The Nose Knows detectie en mantrailing en op Instagram onder TNK zoek en speurhonden.

En dan hopelijk tot ziens in de lessen!

Annemieke Westerink

Mijn naam is Annemieke Westerink en ik woon, samen met Hollandse Herders, Questa van bijna 10 jaar en Boots van 2 jaar, in Hardenberg.

Mijn eerste eigen hond was een X mechelse herder, waarmee ik voor het eerst kennismaakte met de hondensport in de vorm van GG en behendigheid.

In 2009 ben ik met Spiky, een jack ‘hussel’, begonnen met GG en zo doorgestroomd naar andere hondensporten zoals behendigheid, dog dance en hoopers. Questa kwam er in 2013 bij en vanaf 2015 ben ik me meer gaan verdiepen in de wondere wereld van de hondenneus en begonnen met detectie en mantrailing bij The Nose Knows. Sinds begin dit jaar ben ik keurmeester detectie bij Dogsports.nl.

Marit van der Wulp

Puppyjuf / gedragsspecialist

  • Puppy- / Pubercursus
  • Socialiseren kun je leren (basis)

Hoi! Ik ben Marit van der Wulp en ik woon samen met mijn man Martijn en 2 honden Sjefke (Welsh Springer Spaniel) en Clifford (Cesky Fousek) in een kleine keuterboederij in Geeuwenbrug, met heerlijk veel ruimte en natuur om ons heen.

Opgegroeid met honden was het voor mij heel helder; een huis is geen thuis zonder hond. Maar zelf een hond opvoeden bleek toch even wat anders te zijn… En zo kwam het dat ik begon met de opleiding tot Kynologisch instructeur en ben ik nu gedragsspecialist en verzorg ik puppycursussen en spanieltraining. Tekenend voor wie ik ben: het begint met een boek, dan komt er een cursus of opleiding en wil ik alles weten en leren.

Tijdens de opleiding tot kynologisch instructeur voelde ik dat het anders kon. Wat precies wist ik niet, maar ik merkte ook thuis met Sjefke dat er “iets” anders nodig was. En toen kwam ik bij een lezing terecht van Geert de Bolster over De Connectiemethode en dit sloeg in als een bom. Nog voor het einde stuurde ik een bericht naar het thuisfront: “Bij hem wil ik in opleiding, dit is het!” Dit was het begin van een nieuw avontuur en een hele andere band met onze honden. In 2018 mocht ik mijn certificaat “Specialist Hondenopvoeding” en diploma “Gedragsbegeleider volgens de connectiemethode” in ontvangst nemen.

In mijn werk met honden staan Veiligheid, Vertrouwen en Vreugde centraal. Een relatie tussen mens en hond met wederzijds respect, begrip en eigenheid. Het zoeken en begrijpen van de oorzaak van het gedrag en vanuit daar werken naar een oplossing is altijd mijn streven. Mijn specialisme en passie ligt bij de ontwikkeling van pups, pubers en jonge honden, met de visie het voorkomen van probleemgedrag op latere leeftijd. Met veel plezier, een flinke dosis humor en doorzettingsvermogen hoop ik alle begeleiders en honden een stevige basis mee te geven.

Naast mijn “hondenbaan” heb ik een praktijk voor rouw- & verliesbegeleiding, waar vanuit ik mensen begeleid in het verweven van rouw en verlies in het leven.