Maaike Aanraad

eigenaar / privé trainer / gedragsspecialist

Kynologisch Gedragstherapeut bij
Door Honden Verbonden

  • Probleemgedrag bij honden
  • Socialiseren kun je leren

Mijn naam is Maaike en samen met Erna eigenaar van De Natte Neuzen Hoeve. Mijn roots liggen in de grafische wereld, maar mijn hart heeft altijd bij de dieren gelegen. Van 2004 tot 2014 heb ik een vormgeving- & webdesign bureautje gehad, maar in 2009 hakte ik al de knoop door mijn hart te gaan volgen.

Reden: Ik had een lastige hond genaamd Ms. Jingles. Tenminste: ik vond haar lastig en wat ik ook deed, niets leek te helpen. Mijn basis in hondentraining was nog van het corrigeren en afdwingen, maar dat werkt niet bij een poolhond* (in dit geval Malamute met een beetje herder). Zij veranderde niet dus moest ik op zoek naar andere methodes.

Ik schoof aan bij module 3 van de opleiding Kynologisch Gedragstherapie aan de Martin Gaus Academie… die lesweek veranderde letterlijk mijn leven, mijn kijk op trainen en mijn kijk op het leven met honden. Ms. Jingles was helemaal geen lastige hond maar er was geen wederzijds respect > en dat begon bij mij.  Ik was om, draaide 180° met mijn benadering van ‘die lastpak’ en binnen een maand had ik al een heel andere band met die fantastische hond.

Ik heb daarna(ast) ook heel veel geleerd van fantastische collega’s. Nieuwe inzichten, andere leermethoden en die oude wijze achter me latend, leef ik nu in harmonie met mijn honden. Heldere respectvolle communicatie, hun eigenheid respecterend en met een grote dosis humor hun grappen en grollen aanschouwend. Maar met duidelijke begrenzing > ja = ja en nee = nee. Ook mijn honden mogen heel vaak nee zeggen, maar ik heb het laatste woord als het er op aan komt 😉

Mijn kracht ligt in mijn rust en ik hoor vaak dat ik die rust heel sterk overbreng op mensen die problemen ervaren met hun hond. Daarnaast is mijn communicatie naar de hond vaak heel helder, geen stemverheffing en bijna alles is een vraag, met een beleefd ‘dankjewel’ als er positief op wordt gereageerd 😉

Ik ben Sylvia de Haan. Ik woon in Steenwijk met mijn man en twee dochters en hond Senna. Senna is een border collie kruising op leeftijd. Honden en mensen zijn altijd mijn passie geweest en na een aantal jaren hobby-matig les te hebben gegeven heb ik in 2020 de stap gezet om er echt mijn werk van te maken.

Vanuit mijn horeca achtergrond heb ik veel mensenkennis opgedaan. Als kynologisch instructeur ervaar ik dat als een zeer goede basis. Want ik werk samen met mensen. Die mensen werken samen met honden. 😊

Elke eigenaar is anders, elke hond is anders en ze hebben allemaal een eigen omgeving. Deze driehoek maakt iedere mens-hond combinatie een unieke. En dat is juist het mooie. Kijken, kijken en nog eens kijken. Wat werkt voor die persoon, wat voor zijn hond?  En wat niet? Wat geeft de hond aan? Wat geeft de persoon aan? Is het bewust?

Aan de hand van oefeningen, nuttige en grappige, gaan we de band tussen mens en hond steviger maken. De hond zit misschien in de puberteit. Wat gebeurt er? Hoe gaan we daarmee om?

Met een flinke dosis humor en gezelligheid gaan we fijn aan de slag. Immers, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. 

Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten bij de Natte Neuzen Hoeve!

Sylvia de Haan

Kynologisch Instructeur

  • Puppycursus
  • Jonge Hondencursus
  • Spelend Sporten

Tamar Wibier &
Annemieke Westerink

Detectie / Speuren

  • Detectielessen

 

Tamar Wibier

Ik ben Tamar Wibier en woonachtig in Dedemsvaart.

Ik werk voor 32 uur bij een bedrijf in Hoogeveen en daarnaast eigenaar van The Nose Knows detectie en mantrailing. Buiten detectie houden we ons ook bezig met mantrailing. Ik vertoef mijn hele leven al tussen de honden. Mede dankzij mijn ouders die Hollandse herders in alle 3 de variëteiten  en veel hebben geshowd en gesport met deze honden. Zelf heb ik ook honden geshowd, was zeer actief in de agility als loper en keurmeester en ben actief geweest in andere sporten zoals rally-o, dogdance, GG, zweetwerk. Op dit moment lopen er nog 3 Hollanders rond, die als hobby mantrailing, detectie en schapenhoeden hebben.

In 2015 ben ik via een workshop in contact gekomen met detectie. Ik was direct enthousiast en heb bij de SIFD de opleiding gedaan voor zoekhondeninstructeur, en een gedeelte bij Tinley. Uiteraard houden we de bijscholing bij dmv lezingen en seminars bij verschillende organisaties en trainers.

Dit jaar is dogsports.nl opgericht en voor detectie is oa mij gevraagd dit op te zetten. Inmiddels is dit draaiende en ben ik keurmeester voor dit onderdeel. Er worden via dogsports.nl examens en proeven georganiseerd op de meest mooie locaties.

Er is dus een mogelijkheid om hier voor te trainen bij TNK.

Wil je alvast een indruk krijgen van wat we doen, we zijn te vinden op Facebook onder The Nose Knows detectie en mantrailing en op Instagram onder TNK zoek en speurhonden.

En dan hopelijk tot ziens in de lessen!

Annemieke Westerink

Mijn naam is Annemieke Westerink en ik woon, samen met Hollandse Herders, Questa van bijna 10 jaar en Boots van 2 jaar, in Hardenberg.

Mijn eerste eigen hond was een X mechelse herder, waarmee ik voor het eerst kennismaakte met de hondensport in de vorm van GG en behendigheid.

In 2009 ben ik met Spiky, een jack ‘hussel’, begonnen met GG en zo doorgestroomd naar andere hondensporten zoals behendigheid, dog dance en hoopers. Questa kwam er in 2013 bij en vanaf 2015 ben ik me meer gaan verdiepen in de wondere wereld van de hondenneus en begonnen met detectie en mantrailing bij The Nose Knows. Sinds begin dit jaar ben ik keurmeester detectie bij Dogsports.nl.

Hallo allemaal, ik zal mij in dit stukje even kort voorstellen.

Mijn naam is llja Mulder, en van kleins af aan hou ik al heel erg van dieren en met name honden. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik een hond vroeg voor mijn verjaardag, maar helaas kreeg ik die nooit van mijn ouders. Wel mocht ik vaak met mijn buurman en hun boxer mee naar de hondenschool en ging ik vaak met hem mee de hond uitlaten. Naarmate ik ouder werd mocht ik ook zelf cursussen gaan doen met de buurhond en ging ik mij al meer verdiepen in hondengedrag.

Vanaf mijn 16e had ik een bijbaantje bij een pension die net begonnen was om op kleine schaal hulphonden op te gaan leiden, en daar merkte ik dat het trainen van hulphond en (bijbehorende) baas echt mijn passie is. Toen ik 18 werd heb ik vanuit dit werk ook mijn eerste eigen hond gekregen. Dit is Bowie, Bowie is een Grote Poedel geboren in mei 2015. Hij is bij mij komen wonen op de leeftijd van 2,5 jaar. Met Bowie heb ik inmiddels al heel veel hondensporten gedaan, en ik blijf het leuk vinden om met hem een sport te beoefenen.

Omdat ik wist dat ik later mijn werk wilde maken van het trainen en begeleiden van honden en hun baasjes ben ik mij verder gaan ontwikkelen als instructeur. Zo heb ik in 2016 mijn Kynologisch instructeurs diploma behaald aan de Martin Gaus Accedemie te Lelystad en ben ik daarna in 2018 een specialisatiecursus gaan doen tot blindengeleidehondeninstructeur.

Naast de 1 op 1 lessen die ik al geruime tijd geef wil ik mijn werkzaamheden nu gaan uitbreiden met groepslessen. Omdat ik denk dat juist dat ook erg leerzaam en leuk is voor hond en baas. En waar anders kan dat dan op de prachtige locatie van De Natte Neuze Hoeve?! Ik hoop jullie te mogen ontmoeten!

Ilja Mulder

Kynologisch Instructeur

  • Puppycursus
  • Basiscursus
  • Flyball