WIJ BREIDEN uit MET EEN HONDENSCHOOL

Kleine groepen, up-to-date theoretische en praktische kennis,veilige omgeving, iedereen welkom!

Hondenschool SAMEN DOEN springt in op vraag!

Naast de groeiende vraag naar 1-op-1 trainingen en begeleiding van honden met gedragsproblemen, bleef de vraag “Geven jullie ook puppy (en andere) cursussen?” maar gonzen; wekelijks wel een paar keer. Om dit zelf op te pakken, naast alle andere activiteiten op deze fantastische locatie, was voor mij niet te doen en iemand inhuren… vindt maar eens een trainer die alle boxen checkt! Zoals met alles hier op De Natte Neuzen Hoeve willen we ook HIERIN het beste bieden, wat jij verdient!

Een Gouden Start

Hoera! Er is een hond in huis gekomen. Misschien een lieve pup van 8 weken, een lekkere jong hondje van een half jaar of een boef van een puber, maar o zo’n knuffelbeer…

De cursus “Een gouden start” is geschikt voor alle honden van 8 weken tot en met puber. Dit is de leeftijd waarop er gevraagd wordt om opvoeding en niet zo zeer om training. Tijdens deze lessen probeer ik je zoveel mogelijk informatie, tips en trucs mee te geven om jouw hond een stabiele basis te geven. Je gaat aan de slag met oefeningen, krijgt theoretische onderbouwing en er is ruimte voor het stellen van jouw vragen.

Elke week staat er een ander thema centraal, hierdoor zijn de lessen overzichtelijk en kan je elke week met een nieuw stukje informatie naar huis. Ik snap dat je tijdens de les vooral met je hond bezig bent en dus niet alles zal kunnen onthouden, na afloop van elke les ontvang je dan ook de behandelde theorie per mail. Zo kan je het thuis nog eens rustig nalezen en tijdens de les vooral veel plezier hebben met je hond, zonder bang te zijn belangrijke informatie te missen.

Instromen is altijd mogelijk en omdat ik werk met een strippenkaart is het geen probleem om een keer een les te missen. Via de online lesplanner kan je zelf aangeven wanneer je aanwezig bent en inzien hoeveel lessen je nog tegoed hebt. Nieuwsgierig geworden of heb je nog vragen? Neem gerust op! Al overtuigd en kan je niet wachten om mee te doen? Meld je dan via de knop hieronder aan!  

Jagen op Talent

Hoe gaaf is het om te iets te doen waar je goed in bent en daar nog voor beloond worden ook?

Er zijn heel veel honden die een aanleg hebben voor de jacht. Dit kan zijn in apporteren, volgen van een spoor of juist het aanwijzen van wild. Het is een geweldige manier van samenwerken met je hond, waarbij je gebruik kan maken van zijn talenten.
Voor iedereen die graag aan de slag wil met deze talenten, maar een echte jachttraining een stap te ver vindt gaan, heb ik “Jagen op Talent” opgezet.

Tijdens de cursus “Jagen op Talent” gaan we op zoek naar de talenten en aanleg van jouw hond en gaan hiermee aan de slag. Alle oefeningen komen vanuit de jachttraining of zijn hierop gebaseerd. Door de positieve ervaringen voor je hond, zal hij graag met je willen werken en ontwikkel je een diepere band. Doordat je hond zijn behoefte aan jagen tijdens de trainingen in een gecontroleerde setting mag invullen, hoeft hij dit niet meer te doen op momenten dat het niet kan of mag.

Tijdens de trainingen wordt er uitsluitend gewerkt met dummies en nooit met echt wild. Alle oefeningen zijn gericht op het plezier van de hond en eigenaar. Een aantal oefeningen die aan bod komen: komen op de fluit, apporteren, sleepspoor, steadiness, zoeken etc.
Instromen is altijd mogelijk, de oefeningen worden altijd aan jullie niveau en interesse aangepast.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 4 cursisten, de duur van een les is ongeveer 1,5 uur. Ook bij deze cursus wordt gewerkt met een strippenkaart en kan je per les aanmelden via de online lesplanner. Bij afname van minimaal een 10-strippenkaart “Jagen op Talent” ontvang je een dummy en fluit bij aanvang van de les.

Adresgegevens

Oosteinde 46
7961NG Ruinerwold

Bel ons

(+31) 0522-440512
(+31) 0522-443078

Bereikbaar

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 en 19.00u
B.g.g. graag voicemail met naam & telefoonnummer

LOCATIE ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND, OF WANNEER U AAN EEN CURSUS, WORKSHOP, CLINIC, E.D. DEELNEEMT.