Socialiseren kun je leren

Socialiseren doe je een hondenleven lang! Tijdens deze cursus krijg jij inzicht in hoe en waarom!

Socialiseren kan een hondenleven lang

Socialiseren, een belangrijk onderdeel van je hondenleven dat een HONDENLEVEN LANG doorgaat. Kort gezegd is het ‘leren omgaan met alles dat een hartslag heeft’. Binnenkort lees je alles over socialiseren op een aparte website, gewoon omdat het zo belangrijk is maar zo vaak verkeerd gaat.

De basis socialisatieklasjes zijn er voor de leuke ongedwongen pups, pubers, jonge EN oudere honden, die het leuk vinden om te ravotten, maar daar wel een kundig oog bij nodig hebben. Pups kunnen in een veilige setting leuke ervaringen op doen met de diverse hondenrassen en daardoor mentaal sterker worden. Vooral pubers en jonge honden zijn op zoek naar grenzen waar je echt sturing aan moet geven en dat leer je van mij.

Elke vrijdag middag hebben we 1 of 2 groep(en) met max. 5 à 6 honden die met geen of weinig issues met elkaar kunnen spelen. Of niet, want spelen is geen MOETEN. Gewoon met honden zijn is voor sommige honden al genoeg om toch een goede ervaring op te doen.

In deze uurtjes bekijken we in kleine setting hoe jouw hond interactie heeft met soortgenoten – andere honden dus. Waar nodig sturen we bij of geven jou de handvatten specifiek gedrag van jouw hond te herkennen en daarop in te springen.

Vanaf 12 weken is je pup welkom bij de socialisatie op vrijdag middag; we delen de groepen in op donderdag; dan meldt iedereen die wil komen zich aan en kijk ik naar de beste matches ‘op papier’. Het blijven levende wezens die de ene week net iets anders zijn dan en andere week. Dus we kunnen ter plekke besluiten om de groep verder op te splitsen.

Is je hond ouder dan een half jaar of komt deze uit het buitenland? Dan wil ik graag eerst kennismaken met jou en je hond; eens peilen hoe de hond reageert op vreemde honden en op basis daarvan kijken met welke honden het de leukste match zou zijn. Mocht er veel ‘werk aan de winkel zijn’  kan het advies zijn om 1-op1 of in een duoles te werken aan de sociale vaardigheden van je hond. Neem daarvoor even contact op om een afspraak te maken. De kosten voor deze intake zijn €35.

Maaike Aanraad

Maaike Aanraad

Door Honden Verbonden

Jouw instructeur tijdens deze leerzame lessen is Maaike Aanraad, gediplomeerd en bij NVGH geaccrediteerd Kynologisch Gedragstherapeute. Meerder dagen in de week zal zij creatieve en interactieve lessen verzorgen, om de band met jouw hond nog sterker en leuker te maken.

Lijkt het je leuk om eens mee te doen met jouw hond?

Meld je dan hieronder aan. Je krijg spoedig bericht of een telefoontje over de verdere gang van zaken.

7 + 3 =

LOCATIE ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND, OF WANNEER U AAN EEN CURSUS, WORKSHOP, CLINIC, E.D. DEELNEEMT.