FLYBALL

Is jouw hond helemaal ballengek?

Is jouw hond ook helemaal ballengek, en kun je hem niet blijer maken dan een balletje mogen apporteren? Wellicht is Flyball dan wel iets voor jullie! 

Wat is flyball?

Flyball is een hondensport die is overgewaaid uit de verenigde staten. Het is een teamsport, waarbij 1 team bestaat uit 6 honden, per run lopen er 4 honden. Je kan het omschrijven als een soort estafette maar dan met honden. Bij Flyball moeten de honden 4 sprongen nemen die in een rechte baan staan, na de 4 sprongen staat een Flyball bak, een apparaat die bedient dient te worden door met een poot op een houten plankje te drukken, waarnaar er een bal gelanceerd wordt. Na het vangen van de bal dient de hond ook op de terug weg over de 4 sprongen te springen. Als alle 4 de honden geweest zijn stopt de tijd, het team met de snelste tijd heeft gewonnen.

Welke honden kunnen meedoen aan Flyball? 

De honden die mee willen doen dienen minimaal 1,5 jaar oud te zijn en gezond te zijn, dit het liefst bekeken door een dierenarts EN dierfysio of osteopaat. Daarnaast dient de hond een goede relatie te hebben met zijn/haar eigenaar en moeten deze kunnen samenwerken. Ook is het belangrijk dat de hond goed onder apel staat en graag (snel) bij de baas komt als deze geroepen wordt.

Praktische informatie:

Startdatum: 9 mei, mits voldoende aanmeldingen
Tijd: 19.30 – 20.15u

Kosten: €145 voor 8 lessen

U krijgt les in een kleine groep van maximaal 5 cursisten. Hierdoor is er voldoende tijd en ruimte om iedereen goed te kunnen begeleiden.

 

Ilja Mulder

Ilja Mulder

Kynologisch Instructeur

  • Puppycursus
  • Basiscursus
  • Sport & Spel
  • Behulpzame Huishond
  • Flyball

Meer weten over Ilja?
Klik hier...>

LOCATIE ALLEEN OP AFSPRAAK GEOPEND, OF WANNEER U AAN EEN CURSUS, WORKSHOP, CLINIC, E.D. DEELNEEMT.